Offerte maken vanuit mijn winkelwagen Een offerte aanvragen

Filteren op

Prijs

Prijs

  • 1.019,00 € - 4.850,00 €

Wanddikte (mm)

Wanddikte (mm)

Uitvoering dak

Uitvoering dak

Soort raam

Soort raam

Beglazing voor ramen

Beglazing voor ramen

Heb je hulp nodig?

Geïmpregneerde blokhut of tuinhuis

Om hout een duurzaam karakter te geven wordt veel van ons hout beheer onder vacuüm geïmpregneerd. Door de methode van impregnatie is hout beter bestand tegen water, schimmel en houtrot en neemt de levensduur t.o.v. onbehandeld hout toe. Het is onderhoudsvrij. Echter, na verloop van tijd zal onbeschilderd hout van kleur veranderen door de invloed van het ultraviolet in het zonlicht en op vochtige plaatsen kan een groene aanslag ontstaan. Het is daarom altijd zinvol om te kiezen voor een laatste kleur of transparante afwerking.

MEER LEZEN
Item 1-26 van 26 in totaal item(s)

Geïmpregneerde blokhut of tuinhuis

Een houten tuinhuis geeft ongetwijfeld een esthetische touch aan uw tuin, een look die onvergelijkbaar is met een metalen tuinhuis. Maar zo'n houten tuinhuis moet regelmatig onderhouden worden om het te beschermen tegen slechte weersomstandigheden.

Om een groot deel van het noodzakelijk onderhoud van het hout te vermijden, zou u geïnteresseerd kunnen zijn in een tuinhuis in autoclaafhout. De optie met autoclaaf kan een simpelere en gemakkelijkere oplossing bieden om u niet te veel last te bezorgen na de aankoop van uw tuinhuis, aangezien dit veel minder onderhoud vereist. Het behandeld hout zal robuuster en duurzamer zijn dan onbewerkt hout.

IS HET VOORDELIGER EEN TUINHUIS IN AUTOCLAAFHOUT TE KOPEN?

Het is waar dat de aankoopprijs hoger zal liggen dan die van een tuinhuis in onbewerkt hout, maar het bedrag voor de latere onderhoudskosten die u zal maken bij een tuinhuis in onbewerkt hout compenseert ruimschoots dit prijsverschil.

DE STERKE PUNTEN VAN AUTOCLAAFHOUT

  • Het tuinhuis gaat langer mee: uw tuinhuis of houten schuurtje zal veel meer bestand zijn tegen insecten en schimmel.
  • Minder onderhoud: bij de aankoop van uw tuinhuis in autoclaafhout is geen bijkomende behandeling nodig bij de montage. De bruine kleur van uw tuinhuis is afkomstig van de kleurstof die toegevoegd werd op het moment van de behandeling (de autoclaafbehandeling is in principe kleurloos). Wanneer geen beschermingsproduct wordt aangebracht, zal het hout lichter worden en zelfs een grijze tint krijgen. Als u van plan bent het hout te kleuren, is het beter uw tuinhuis rustig te laten drogen gedurende 4 à 6 maanden tot het droogproces voltooid is. Na deze termijn kunt u een doorschijnende of ondoorschijnende beschermingsbeits aanbrengen. (Het professioneel beitsgamma Durieu & Owatrol is optioneel verkrijgbaar voor al onze tuinhuismodellen) Uit voorzorg kunt u reeds bij de montage een stabilisator van het type "Seasonite" aanbrengen op uw tuinhuis. Dankzij dit product van het gamma Owatrol kan uw autoclaaf tuinhuis langzaamaan patineren en tegelijkertijd risico's op barsten, die gepaard gaan met het drogen van het hout, voorkomen. 
  • De autoclaafbehandeling maakt uw houten tuinhuis nog bestendiger tegen ongunstige weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of zon.

TOEGEPAST BEHANDELINGSTYPE

Een tuinhuis in autoclaafhout zal duurzamer zijn dan een schuurtje dat u zelf behandelt, aangezien de autoclaafbehandeling een diepgaand procedé is.

Hierbij wordt het hout via hydraulische druk in een waterdicht en luchtledig caisson behandeld. Op die manier trekt het product makkelijker in het hout in.

TUINHUIS IN AUTOCLAAFHOUT

HET CONSERVERINGSPROCES

  1. Het hout wordt in de autoclaaf geplaatst
  2. Een vacuümpomp zuigt lucht uit de autoclaaf
  3. Het conserveringsproduct vult de autoclaaf
  4. De autoclaaf wordt onder druk gezet, waardoor het product geforceerd in het hout binnendringt
  5. Het conserveringsproduct wordt afgevoerd en enig overblijvend product wordt voor de laatste maal weggepompt
  6. Het hout is behandeld

INFORMATIE MET BETREKKING TOT ONZE TUINHUIZEN:

Het schrijnwerk van onze tuinhuizen en houten chalets, in het bijzonder de modellen 44 mm voorzien van dubbele beglazing, worden hoofdzakelijk behandeld door onderdompeling, aangezien de dubbele beglazing de bij de behandeling in de cilinder gegenereerde druk niet zo goed aan kan.

WAT KAN ONBEWERKT HOUT AANTASTEN?

Om te weten of u eerder de voorkeur moet geven aan een tuinhuis in behandeld hout of niet, is het goed om op de hoogte te zijn van de factoren die de materie kunnen aantasten. Twee belangrijke agentia kunnen de staat van het hout verslechteren: biologische en niet-biologische agentia.

BIOLOGISCHE AGENTIA

Schimmels:

Schimmels kunnen de structuur van het hout onherroepelijk aantasten, maar niet alle schimmels hebben op eenzelfde invloed op hout.

Er bestaan 2 schimmeltypes:

  • Chromogene schimmels: Deze schimmels brengen geen schade toe aan de structuur van het hout, maar veranderen de kleur van de materie in grijze of blauwachtige tinten. De schade is dus eerder esthetisch dan structureel.
  • Houtvretende schimmels: Deze schimmels voeden zich met bepaalde houtcomponenten (cellulose en lignine). Deze houtwormen berokkenen structurele schade en maken elk tuinhuis minder duurzaam.

Insecten:

Deze beestjes staan bekend om ware labyrinten te creëren in het hout waar ze leven en zich voortplanten.

Men onderscheidt:

  • Insecten onder de vorm van larven: In hun larvenstadium voeden deze beestjes zich met het hout. De meest voorkomende zijn de ringworm en de snuitkever.
  • Sociale insecten: Ze voeden zich met het hout in hun volwassen fase. Het betreft voornamelijk termieten.

NIET-BIOLOGISCHE AGENTIA

Niet-biologische factoren die het hout aantasten zijn hoofdzakelijk de weersomstandigheden, met name:

  • Water: Het vochtigheidsverschil tussen de (onbeschermde) buitenlaag en de binnenlaag van het hout kan dit materiaal doen buigen.
  • Zonnestraling: Zon is de factor met de meeste invloed op hout. Naast de verkleuring brengt het ook structurele schade toe, zoals barsten en openingen. Daarom is het zeer belangrijk het houten tuinhuis hoe dan ook te beschermen, hetzij via een autoclaafbehandeling, hetzij met een zonwerende verf.

WELK MODEL TUINHUIS IN AUTOCLAAFHOUT KIEZEN?

Akeliagarden biedt u diverse varianten van onder autoclaaf verduurzaamde tuinhuizen in blokplankdiktes van 28 tot 44 mm, alsook verschillende dakversies waarmee u uw tuinhuis kunt afstemmen op zijn omgeving: plat dak, lessenaarsdak, zadeldak.

Voor een goede stabiliteit bij winderig weer en om opstijgend vocht vanuit de bodem te voorkomen, is het noodzakelijk een betonvloer aan te leggen. Dit is ook de meest betrouwbare manier om het tuinhuis in de grond te verankeren.

Het gewenst gebruik van uw tuinhuis in autoclaafhout zal de keuze bepalen van de blokplankdikte:

  • Opslagruimte of opberging van uw tuingereedschappen, tuinmeubilair, enz. De tuinhuisversie met blokplanken van 28 of 34 mm is ruim voldoende.
  • Ruimte voor een atelier of hobby's? Kies dan eerder voor een tuinhuis in autoclaafhout van 44 mm: u geniet van het comfort van het kwalitatief schrijnwerk, voorzien van dubbele beglazing, een absolute upgrade indien u er tijd wil doorbrengen.